ul. Rozdroże 4, 30-333 Kraków 721-444-768 kontakt@trustico.com.pl

Poradnik ślubny - pytania, które warto zadać właścicielowi/menegerowi sali weselnej

wynajem sali weselnej

Przygotowaliśmy dla Was spis pytań, które warto zadać właścicielowi sali weselnej, zanim zdecydujemy się na jej wynajem.

 

1. Ile kosztuje menu od osoby

2. Ile trzeba wpłacić zaliczki

3. Kiedy rozlicza się koszty

4. Czy jest w cenie pokój dla Pary Młodej

5. Jak wygląda cena za osoby obsługujące wesele

6. Jak wygląda cena za dzieci

7. Jakie są koszty wystroju sali, czy trzeba dodatkowo płacić

8. Czy jest ograniczenie co do liczby gości minimalnej oraz maksymalnej

9. Czy płacić trzeba za puste krzesła

10. Kto odpowiedzialny jest za szkody w trakcie imprezy

11. Czy są pokoje dla gości 

12. Czy jest opłata określana jako korkowe

13. Czy sala zapewnia ciasta oraz tort

14. Jak podawane są kawy i herbaty

15. Czy młodzi mogą także wykorzystać w czasie zabawy inne atrakcje

16. Jakie są koszty dodatkowych atrakcji oferowanych przez sale

17. Czy przy rezygnacji trzeba ponieść jakieś koszty

18. Ile osób w sali się zmieni

19. Ile osób obsługuje jeden kelner

20. Czy można zwiększyć ilość kelnerów

21. Do której przyjęcie trwa

22. Do której obsługa będzie pracować

23. Czy manager sali jest obecny w czasie wesela

24. Kiedy trzeba podać listę gości

25. Czy jest klimatyzacja

26. Jak usytuowane są toalety i kto o nie dba w czasie wesela

27. Gdzie można przechować alkohol i czy na klucz zamyka się to pomieszczenie

28. Czy jest miejsce dla osób palących

29. Czy jest sejf

30. Czy w tym samym miejscu mogą być inne

31. Czy jest parking dla gości, jak duży

32. Czy jest miejsce dla dzieci

33. Jak wygląda podział jedzenia, które zostanie

34. Kto roznosi alkohol

35. Jak wygląda miejsce dla zespołu

36. Jakie jest nagłośnienie oraz oświetlenie

37. Czy w czasie tańców można puszczać dym

38. Jak wygląda zasilanie sali

39. Czy jest menu dla osób, które nie jedzą mięsa

40. Kiedy przywozi się alkohol

41. Jak ustawiane są stoły, jaki mają kształt

42. Jak wygląda nakrycie stołów

43. Kto zajmuje się dodatkami takimi jak wizytówki czy podziękowania dla gości

44. Czy lokal stawia na stołach kwiaty

45. Czy przed salą można ustawić menu oraz układ stołów

46. Jak długo trwa doba hotelowa

47. Jakie są pokoje

48. Gdzie się znajdują

49. Czy są łózka dla dzieci